Дроб с пълнеж

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Дроб с пълнеж1 / 2
22/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг или телешки
  • масло - 2 с.л.
  • кромид лук - 2 глави
  • морков - 1 бр.
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • домати - 2 бр. от консерва
  • джоджен
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моркова, гъбите и лука нарязвате на дребно и запържвате за 3-4 минути. Дърпате от огъня и добавяте подправки на вкус.

Правите цепнатина в дроба като джобче, което пълните със запържените зеленчуци.

Зашивате или затваряте с клечки от шишчета и поставяте в тава заедно с мазнината.

Заливате 3 ч.ч вода и намачканите домати.

Пече се във фурна, като от време на време се полива отгоре със соса, а може и когато видите, че е променил цвета си отгоре, да го обърнете да се запече и от другата страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: