Фасул със зеле чорба

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Фасул със зеле чорба
Снимка: Анонимен
1 / 3
28/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Гозба от едно време, която често си приготвяме и днес - боб със зеле чорба, не е за изпускане"

Необходими Продукти

  • зеле - 1/4 зелка
  • моркови - 1 бр.
  • олио
  • боб - 1 консерва
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре
  • магданоз - 2 стръка
  • джоджен - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на тънки ивици. В тенджера се слага олио да загрее.

Добавя се зелето и малко вода. Оставя се да се задуши, като се захлупва с капак. Разбърква се.

Морковът се обелва и измива. Настъргва се на ренде и се добавя към зелето.

Добавя се още малко вода и отново се оставя да се задуши.

Добавя се доматеното пюре и се разбърква.

Картофът се обелва и измива. Нарязва се на много ситни кубченца. Добавя се в тенджерата.

Чесънът се обелва и нарязва на филийки и се добавя в тенджерата.

Добавя се консервата боб към зелевата чорба. По преценка може да се добави още малко вода и да се остави да ври до омекване на всички зеленчуци.

Магданозът се измива и нарязва на ситно. Добавя се към боб чорбата.

Фасулът със зеле чорба се овкусява с джоджен, черния пипер и солта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: