Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Тортия с пшенични кълнове и пиле

Тортия с пшенични кълнове и пиле

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Тортия с пшенични кълнове и пиле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тортия - 4 - 5 готови питки
  • пилешки гърди - 400 г
  • корнфлейкс - 1 ч.ч. натрошен
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 3 бр.
  • пшеничени кълнове - 3 с.л.
  • моркови - 1 брой настърган
  • кисело мляко - 200 - 250 г цедено
  • майонеза - 2 с.л.
  • магданоз - 4 стръка
  • чушки - 1 жълта
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на продълговати късове, объркайте ги с черен пипер и сол на вкус, добавете прясното мляко. Покрийте и оставете да престоят 20-30 минути.

Загрейте малко мазнина в тиган и изпържете пилешките късчета, предварително оваляни в разбитите яйца и натрошения корнфлейкс.

Разбъркайте киселото мляко с майонезата заедно с пшеничените кълнове, настъргания морков, ситно нарязаната чушка и малко накълцан магданоз.

Във всяка тортиля слагайте от този сос и пилешки късове.

Завийте и поднесете веднага Тортията с пшенични кълнове и пиле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: