Начин на приготвяне
Сваряваме ориза във вода с малко сол, като съотношението е 1:3 (ориз и вода). След сваряването го отцеждаме и като първо измиваме под течаща вода. През това време нарязваме пилешките филенца и леко ги запържваме по побеляване.
След това прибавяме соевите кълнове, малко зеле, нарязано на тънки ивички, и ориза. Разбъркваме непрекъснато и към края прибавяме соев сос на вкус.
Бихте могли да добавите и яйце, което се прибавя накрая, като правите посредата в тигана дупка, като избутате продуктите към стените и сипвате яйцето.
След това бързо разбърквате с останалите продукти. Можете да добавите и черен пипер на вкус.
Друг вариант е вместо яйце да прибавите черни китайски гъби.
Предварително ги измийте и сварете за 15 минути, за да набъбнат :)
Добър апетит :)