Солено руло

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629965321k3
Солено руло5 / 5
23/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Чували ли сте за триизмерна пица? Ами точно като това руло, само дето рулото е още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 20 г прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • За пълнежа
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • царевица - 100 г от консерва
  • пушен бекон - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко млякото и в него разтворете маята и захарта и оставете да шупне за 10-15 минути на топло.

Пресейте брашното и солта, направете кладенче в тях. Вътре сложете зехтина и шупналата мая. Замесете меко тестото, което не лепне по ръцете.

В купа направете плънката, като натрошите сиренето, прибавите царевицата и нарязания на кубчета бекон и ги разбъркайте.

Разточете тестото на тънка кора и разпределете плънката отгоре. Настържете кашкавала на ситно ренде равномерно върху плънката и завийте на руло.

Поръсете с брашно и оставете да втаса на топло за един час. Преди да изпечете руното, направете няколко разреза с остър нож по повърхността му. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Симеон Христов Кънев
Симеон Христов Кънев
Аз добавих и едно яйце към плънката, както и чубрица, маслинки и чушка - стана невероятно!
08.04.2017 09:23