Начин на приготвяне
Затоплете леко млякото и в него разтворете маята и захарта и оставете да шупне за 10-15 минути на топло.
Пресейте брашното и солта, направете кладенче в тях. Вътре сложете зехтина и шупналата мая. Замесете меко тестото, което не лепне по ръцете.
В купа направете плънката, като натрошите сиренето, прибавите царевицата и нарязания на кубчета бекон и ги разбъркайте.
Разточете тестото на тънка кора и разпределете плънката отгоре. Настържете кашкавала на ситно ренде равномерно върху плънката и завийте на руло.
Поръсете с брашно и оставете да втаса на топло за един час. Преди да изпечете руното, направете няколко разреза с остър нож по повърхността му. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Коментари