Начин на приготвяне
Измиваме ориза и оставяме да се отцежда от водата. Картофите белим, измиваме, заливаме с вода, прибавяме щипка сол и сваряваме цели. Когато са готови, изваждаме от водата и намачкваме с вилица.
В олио (1 с.л.) и малко вода задушаваме нарязания ситно праз (5 с.л.). Като омекне и изври водата, прибавяме измития ориз. Наливаме топла вода (1 и 1/2 ч.ч.) и сваряваме до готовност.
Разбъркваме и дръпваме от котлона и охлаждаме. В купа смесваме праза, ориза, намачканите сварени картофи, нарязания на ситно сварен морков, сварените леща и боб. Посоляваме на вкус и прибавяме нарязан пресен магданоз.
Разбъркваме с галета (1-2 с.л.) , да получим стегната смес (при необходимост може да сложим още галета).
Оставяме сместа в хладилник за 30 минути и после оформяме крокети. Овалваме в царевично брашно и изпържваме в горещо олио, като обръщаме често, да не залепват по тигана.
Поднасяме с гарнитура от кьопоолу.