Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Фахитас»Пържени фахитас със свинско и червен боб Кидни

Пържени фахитас със свинско и червен боб Кидни

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733701691
Пържени фахитас със свинско и червен боб Кидни
Снимка: Потребител#165452
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Да ви сервират фахитас със свинско е като да получите ароматен и вкусен подарък, приготвен специално за вас Усещането е неповторимо"

Необходими Продукти

  • тортии - 8 бр.
  • За плънката
  • свински шницели - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • розмарин - 1 стрък пресен, дълъг около 5 - 6 см
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 2 бр. сиврия
  • доматен концентрат - 3 с.л.
  • червен боб - 2 малки консерви Кидни
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • кориандър - смлян
  • кимион
  • риган
  • олио
  • зехтин
  • кашкавал - 150 - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските шницели се натриват със сол, черен пипер и кимион и се намазват със зехтин, след което се оставят, покрити с фолио, в хладилника за час- два.

В тиган се загрява олио и шницелите се пържат първо от едната страна до червеникав загар, обръщат се и в олиото се пускат скилидката чесън и розмаринът. След като се изпържат, се оставят да починат.

В същата мазнина се пържат нарязаните праз и сиврии. Когато омекнат, се добавят отцедения боб и нарязаните на малки ивички изпържени шницели. Разбъркват се и се слага доматеният концентрат, разрежда се с малко от соса на боба и се подправя с черен пипер, кимион, смлян кориандър, риган и червен пипер. Сместа се оставя да поври 10-тина минути.

В центъра на всяка тортия се поставят по 2-3 с.л. смес, поръсва се с настърган кашкавал, завива се като пликче и така опакованите фахитас се запържват по 3- 4 минути от двете страни в малко олио, като първо се пържат от страна на прихлупването, като внимателно се натискат със шпатула, за да не се отварят.

В плънката вместо втора консерва боб може да се сложи една консерва отцедена царевица.

Месото може да бъде телешко или пилешко или дори изцяло да липсва и да се замени с варен ориз, който да се запържи.

Фахитасите вървят чудесно с гарнитура от гуакамоле или дори само обелено и нарязано на резени авокадо, както и с по една лъжица заквасена сметана отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: