Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцето със захарта, добавя се олиото, прясното мляко, шоколадовият пудинг на прах и брашното с бакпулвера. Разбърква се добре и кексовата смес се излива в тавичка върху хартия за печене, по-лесно се отлепва.
Печем в загрята фурна 180 градуса за 25-30 минути, проба с клечка за зъби, да излезе суха.
Изважда се сладкишът, сваля се хартията и се охлажда на решетка.
Прехвърля се в чиния, отгоре се намазва с кайсиевото сладко, смесено с лъжица кокос.
Декорираме с захарни сърчица, настръган бял шоколад и оставяме да се смесят вкусовете.
Нарязва се и сервираме.
Страхотна се съчетават шоколадовият блат с леко кисела нотка от кайсиевото сладко.