Зелен фасул със свинско месо

26/11/2016
"Класика от златната книга на Българската кухня - хапвайте с апетит и настроение "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89 689
  • Преглеждания за месеца4270
  • Преглеждания за седмицата269
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Яхния

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте фасула. Срежете го на две и го сложете в тенджера под налягане. Добавете нарязаните моркови и налейте 3 л вода. Затворете тенджерата и я сложете на силен огън. След завиране намалете на най-слабо котлона и оставете да се вари 15 минути.

В друга тенджера загрейте малко олио. Нарежете месото на хапки и го сложете да се пържи, като го разбърквате периодично. Когато месото е почти готово, добавете нарязания лук.

Пържете до готовност на лука. Добавете брашното, червения пипер и разбъркайте. Започнете постепенно да добавяте зеления фасул с бульона при месото, като не спирате да разбърквате. Когато сте прехвърлили всичко в една тенджера, сложете нарязаните чесън и копър. Добавете доматеното пюре, посолете и разбъркайте.

Оставете свинското с фасул да къкри още 10 минути.

Бежова тенджера с декор и капак 26 см-11%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бежова тенджера с декор и капак 26 см
36.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Тенджера, която няма причина да нямате в кухнята. Тя е с незалепващо покритие, стъклен капак, термоизолиращи дръжки. Бежовата тенджера има и още предимства, но ще оставим на вас да ги откриете.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар