Зелен фасул със свинско месо

26/11/2016
"Класика от златната книга на Българската кухня - хапвайте с апетит и настроение "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 296
  • Преглеждания за месеца1790
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте фасула. Срежете го на две и го сложете в тенджера под налягане. Добавете нарязаните моркови и налейте 3 л вода. Затворете тенджерата и я сложете на силен огън. След завиране намалете на най-слабо котлона и оставете да се вари 15 минути.

В друга тенджера загрейте малко олио. Нарежете месото на хапки и го сложете да се пържи, като го разбърквате периодично. Когато месото е почти готово, добавете нарязания лук.

Пържете до готовност на лука. Добавете брашното, червения пипер и разбъркайте. Започнете постепенно да добавяте зеления фасул с бульона при месото, като не спирате да разбърквате. Когато сте прехвърлили всичко в една тенджера, сложете нарязаните чесън и копър. Добавете доматеното пюре, посолете и разбъркайте.

Оставете да къкри още 10 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар