Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш със сладко от сливи, орехи и нес кафе

Сладкиш със сладко от сливи, орехи и нес кафе

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Сладкиш със сладко от сливи, орехи и нес кафе
Снимка: Марияна
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Такъв сладкиш сме ви приготвили, че заслужаваме орден по сладкарство"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 1/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • инстантно кафе - 3 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • маргарин - за намазване
  • брашно - за набрашняване
  • олио - 4 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч смлени
  • сладко от сливи - 1 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме яйцата със захарта и ги разбиваме много добре с помощта на миксер. Като стане пухкава, жълта и много добре разбита сместа добавяме киселото мляко.

В киселото мляко предварително слагаме сода за хляб и разбъркваме. След като шупне содата я слагаме в купата. Добавяме и олиото и разбъркваме с миксера.

Пресяваме със сито брашното и постепенно го слагаме в кашата и разбъркваме. Намазваме тава с ринг и отделящо дъно с диаметър 25 см. с маргарин и набрашняваме. Изсипваме ½ от кашата и заглаждаме.

Печем на 170 градуса до готовност. Като се изпече оставяме да изстине и мажем отгоре с 1 ч.ч сладко с връх. Смиламе орехите. В другата ½ каша слагаме нес кафето и разбъркваме. Изсипваме кафената смес и заглаждаме.

Печем пак на 170 градуса на горен реотан до готовност. Проверяваме внимателно с клечка дали се е изпекъл. Не е нужно много време, защото блатовете са тънки. Като се изпече го вадим от тавата.

Мажем го отстрани с останалото сладко и нанасяме с ръка от смелените орехи. Като изстине режем на тортени парчета и поръсваме с пудра захар. Да ви е сладко! Хапваме с кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: