Начин на приготвяне
В купа слагаме яйцата със захарта и ги разбиваме много добре с помощта на миксер. Като стане пухкава, жълта и много добре разбита сместа добавяме киселото мляко.
В киселото мляко предварително слагаме сода за хляб и разбъркваме. След като шупне содата я слагаме в купата. Добавяме и олиото и разбъркваме с миксера.
Пресяваме със сито брашното и постепенно го слагаме в кашата и разбъркваме. Намазваме тава с ринг и отделящо дъно с диаметър 25 см. с маргарин и набрашняваме. Изсипваме ½ от кашата и заглаждаме.
Печем на 170 градуса до готовност. Като се изпече оставяме да изстине и мажем отгоре с 1 ч.ч сладко с връх. Смиламе орехите. В другата ½ каша слагаме нес кафето и разбъркваме. Изсипваме кафената смес и заглаждаме.
Печем пак на 170 градуса на горен реотан до готовност. Проверяваме внимателно с клечка дали се е изпекъл. Не е нужно много време, защото блатовете са тънки. Като се изпече го вадим от тавата.
Мажем го отстрани с останалото сладко и нанасяме с ръка от смелените орехи. Като изстине режем на тортени парчета и поръсваме с пудра захар. Да ви е сладко! Хапваме с кафе.