Начин на приготвяне
Пресяваме брашното, бакпулвера и канелата в дълбока купа.
Към тях с бъркане прибавяме нес кафето и разбитите с кристална захар и масло жълтъци, които предварително сме отделили от белтъците.
Белтъците разбиваме на сняг с пудрата захар и добавяме към сместа.
Накрая добавяме тиквата и объркваме много добре с дървена лъжица.
Сместа става доста гъста, но това не бива да ви притеснява.
Сипваме я в правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене. Печем за 60 минути във фурна на 200 градуса.
Проверяваме с клечка.
Готовия кекс оставяме за 10-15 минути в изключена фурна.
После отваряме фурната и оставяме да се охлади напълно кексът с тиква.
Обръщаме в поднос и поръсваме обилно с пудра захар.
Правих кекса с тиква нес кафе за първи път, но много ми хареса и със сигурност ще го приготвям пак.