Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с тиква и нес кафе

Кекс с тиква и нес кафе

Кекс с тиква и нес кафе
Снимка: Цветомира Иванова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Необичайна комбинация от нес кафе и тиква, която се превърна в правилната формула за приготвянето на кекс"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г настъргана на едро
  • брашно - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г кристална
  • пудра захар - 130 г
  • краве масло - 125 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • нес кафе - 2 ч.л. на гранули
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, бакпулвера и канелата в дълбока купа.

Към тях с бъркане прибавяме нес кафето и разбитите с кристална захар и масло жълтъци, които предварително сме отделили от белтъците.

Белтъците разбиваме на сняг с пудрата захар и добавяме към сместа.

Накрая добавяме тиквата и объркваме много добре с дървена лъжица.

Сместа става доста гъста, но това не бива да ви притеснява.

Сипваме я в правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене. Печем за 60 минути във фурна на 200 градуса.

Проверяваме с клечка.

Готовия кекс оставяме за 10-15 минути в изключена фурна.

После отваряме фурната и оставяме да се охлади напълно кексът с тиква.

Обръщаме в поднос и поръсваме обилно с пудра захар.

Правих кекса с тиква нес кафе за първи път, но много ми хареса и със сигурност ще го приготвям пак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: