Начин на приготвяне
Разбийте яйцето и двата жълтъка със захарта. Белтъците отделете за глазурата.
Прибавете олиото и разбъркайте.
Погасете содата за хляб в киселото мляко и добавете и тях към сместа. Накрая пресейте брашното и го прибавете на няколко части.
Намажете тава с малко олио и изсипете кексовата смес. Печете на 170 градуса в студена фурна за около 30 минути. Проверете за готовност с клечка
През това време пригответе глазурата. Разбийте белтъците на сняг. Прибавете към тях пудрата захар и нес кафето. Ако кафето е на гранули, ги стрийте върху хартия с лъжица, за да може по-лесно да се разтвори.
Бъркайте с миксер до меки връхчета.
След като сладкишът се изпече, го намажете с глазурата, докато е още горещ.
Сервирайте добре охладен.
Добър апетит!