Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Есенен сладкиш с грозде и нес кафе

Есенен сладкиш с грозде и нес кафе

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3222k8038262
Есенен сладкиш с грозде и нес кафе
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
20/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Смело може да определим есента като сезонът, когато плодовите сладкиши са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • грозде - около 20 зърна, без семки (бяло и черно)
  • кайсии - 2 бр.
  • круши - 1 бр.
  • брашно - 200 г София Мел, смес за кекс
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кафява захар - 150 г
  • соево мляко - 50 мл
  • краве масло - 125 г
  • нескафе - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, докато сместа побелее. Прибавете разтопеното масло, като продължавате да разбивате с миксер.

Добавете кафето и млякото и след това брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркайте всичко внимателно. Обелете и нарежете крушата на резени.

Кайсиите и гроздето на половинки. В кексова форма, постлана с пергаментова хартия, наредете половинките гроздови зърна.

Изсипете сместа и отгоре наредете измитите резени круша и кайсии. Печете сладкиша с грозде в предварително загрята фурна на 180 г около 40 минути или до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ана Мики
Ана Мики
Вчера го приготвих и изненадах близките с чудесен десерт.Благодаря.
10.12.2019 07:48