Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети Карбонара с гъби и бекон

Спагети Карбонара с гъби и бекон

редакция:
Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Една класика от италианската кухня, която задължително трябва да изпробвате И не ни интересува, че сте на диета"

Необходими Продукти

  • спагети - 300 г
  • лук - 1 глава, малка
  • бекон - 150 г, нарязан на кубчета
  • олио - 1 с.л. или зехтин
  • яйца - 2 жълтъка
  • сметана - 100 мл. течна за готвене
  • пармезан - 50 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - сух, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете спагетите да се сварят според указанията на опаковката. Оставете ги ал денте и не ги преварявайте. Отцедете готовите спагети от водата.

Загрейте олиото в тефлонов тиган с широко дъно и запържете леко накълцания ситно лук. Добавете бекона и запържете и него до зачервяване.

Постепенно долейте сметаната и намалете котлона, за да не ври сосът.

При непрекъснато бъркане добавете, първо, двата жълтъка и разбъркайте, след което прибавете около 50-60 мл от водата на спагетите.

Поръсете с настъргания пармезан, черния пипер и посолете на вкус. След като сосът леко се сгъсти, изключете котлона и добавете сварената и отцедена паста за финал а нашите различни спагети Карбонара.

Разбъркайте добре и разпределете в чинии. Поднесете спагети Карбонара с бекон и гъби, поръсени с малко пресен босилек.

Ако рецептата ти харесва, опитай и тези спагети Карбонара по римска рецепта или тези макарони карбонара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
582
425
36
25
11
Дай твоята оценка:

Коментари

sashka
sashka
Името “карбонара“ произлиза от карбоне т.с. въглища, затова трябва да има много чер пипер. Може би в някой места в Иалия да се използва сметана (аз незнам това), но оригиналната рецепта не е така. Варят се спагетите, в купата се разбиват жълтъците или цели яица с черния пипер и кашкавала. Оцеждате спагетите добре и веднага още горщи ги прибавяте в сместа. Разбърквате много добре. Яицето се “сварява“ от топлината на спагетите и се форма салцина. Да ви е сладко! Изглежда лесно, но е една от най-трудните рецепти...
24.03.2013 21:49
4
1
Покажи всички подкоментари
555n
555n
Рецептата е супер. Спагтетите се получиха. ЕДинствено добавих малко повечко вода, а не 50-60 мл както е записано.
22.03.2013 08:30
Генов
Генов
"Лукът не ми пасва точно на тази рецепта",напълно съм съгласен...Карбонара без сметана не съм правил и не мога да си го представя даже,струва ми се че ще бъдат сухи.Бих коригирал .. сварените спагетите се прибавят веднага след сметаната, за да може при сгъстяването им да поемат от соса и да са по-вкусни.Пармезанът се слага след като са готови,ако се прибави докато е на котлона става на "дъвка".Главния готвач в ресторанта, в който работех на о.Санторини прибавяше и лъжица коняк, за да не се усеща миризмата на жълтъка.
22.02.2013 18:22
1
1
таня
таня
Станаха супер щом и моят мъж ги яде а тои попринцип да не види спагетино тези определено ни допаднаха евала
19.01.2013 18:31
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
При запържените лук и бекон. Не можете ли да четете- 3-ти абзац, 1-во изречение.
08.01.2013 17:14
she
she
Неразбрах къде се слага сметаната?
08.01.2013 16:22
Софи
Софи
Много вкусни станаха, слагам малко повече сметана и стават супер.
29.12.2012 16:15
Диди
Диди
Запържва се бекон с малко лук, чер пипер и се оставя на страна. Сваряват се макароните и след като се отцедат от водата се прибавят към бекона и лука. Загряват се и се добавят 2 разбити яйца и тигана се маха веднага от огъня, като същевременно се продължава да се разбъркват спагетите. Целта е не да са пържени, а да бъдат като крем. Така се правят в Италия и не се слага сметана, нито босилек.
22.12.2012 17:35
6
Ивончето
Ивончето
Довечера ще я пробвам, няма как да не стане супер вкусно
22.12.2012 11:26
заместника....
заместника....
всичко е неред,но спагетите са много!100 грама не сварени спагети са напълно достатъчни за един човек да се нахрани,а тази смета е точно за тези 100 грама спагети.Тя се сгъстява бързо и ако прекалите.... виждате резултата :)
29.11.2012 12:12
2
Шушита
Шушита
Станаха много вкусни. Изобщо не са сухи като сложиш малко вода и следваш рецептата!
26.10.2012 23:42
Стефи
Стефи
Рецептата е идеална! Малко на око слагах някои от продуктите, но съотношението спазих. Наистина превъзходен сос се получи, тази вечер повторно ще готвя Карбонара :) Благодаря за рецептата!
14.10.2012 21:14
1
пупу
пупу
МНООООГО сухи станаха, преседнаха ми. Изпих толкова много бира и още са ми на гърлото :D
08.10.2012 22:39
emi
emi
в оригиналната рецепта не се слага сметана. останалото е ок
26.09.2012 16:34
1
2
bbb
bbb
спагите карбонара не се правят със сметана....
11.09.2012 12:43
1
Жени
Жени
За колко души е рецептата?
10.09.2012 19:08
Здравко
Здравко
аз ги правя и с лук, и с чесън :))
24.08.2012 13:01
1
Valentina
Valentina
Аз правя същите, но не слагам лук, а чесън. Според мен става по-добре. Лукът не ми пасва точно на тази рецепта.
23.08.2012 23:57
1
Мартин
Мартин
Станаха супер! Сосът го направих само с лук, свински гърди и сметана(нямах яйца), но въпреки това стана супер :) Другият път по-добре ! :P
22.08.2012 23:04
1