Начин на приготвяне
Сложете спагетите да се сварят според указанията на опаковката. Оставете ги ал денте и не ги преварявайте. Отцедете готовите спагети от водата.
Загрейте олиото в тефлонов тиган с широко дъно и запържете леко накълцания ситно лук. Добавете бекона и запържете и него до зачервяване.
Постепенно долейте сметаната и намалете котлона, за да не ври сосът.
При непрекъснато бъркане добавете, първо, двата жълтъка и разбъркайте, след което прибавете около 50-60 мл от водата на спагетите.
Поръсете с настъргания пармезан, черния пипер и посолете на вкус. След като сосът леко се сгъсти, изключете котлона и добавете сварената и отцедена паста за финал а нашите различни спагети Карбонара.
Разбъркайте добре и разпределете в чинии. Поднесете спагети Карбонара с бекон и гъби, поръсени с малко пресен босилек.
Ако рецептата ти харесва, опитай и тези спагети Карбонара по римска рецепта или тези макарони карбонара.
Коментари