Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети Карбонара с гъби и бекон

Спагети Карбонара с гъби и бекон

редакция:
Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Една класика от италианската кухня, която задължително трябва да изпробвате И не ни интересува, че сте на диета"

Необходими Продукти

  • спагети - 300 г
  • лук - 1 глава, малка
  • бекон - 150 г, нарязан на кубчета
  • олио - 1 с.л. или зехтин
  • яйца - 2 жълтъка
  • сметана - 100 мл. течна за готвене
  • пармезан - 50 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - сух, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете спагетите да се сварят според указанията на опаковката. Оставете ги ал денте и не ги преварявайте. Отцедете готовите спагети от водата.

Загрейте олиото в тефлонов тиган с широко дъно и запържете леко накълцания ситно лук. Добавете бекона и запържете и него до зачервяване.

Постепенно долейте сметаната и намалете котлона, за да не ври сосът.

При непрекъснато бъркане добавете, първо, двата жълтъка и разбъркайте, след което прибавете около 50-60 мл от водата на спагетите.

Поръсете с настъргания пармезан, черния пипер и посолете на вкус. След като сосът леко се сгъсти, изключете котлона и добавете сварената и отцедена паста за финал а нашите различни спагети Карбонара.

Разбъркайте добре и разпределете в чинии. Поднесете спагети Карбонара с бекон и гъби, поръсени с малко пресен босилек.

Ако рецептата ти харесва, опитай и тези спагети Карбонара по римска рецепта или тези макарони карбонара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
582
425
36
25
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Всички питат къде са гъбите.
Едно време имаше един виц:
“Като си купиш бисквитки катеричка, като отвориш кутията да не би катеричката да изскача от вътре?”
??
27.08.2023 22:30
1
Анонимен
Анонимен
Гъбите явно са въображаеми в тази рецепта....
05.08.2023 18:06
1
Анонимен
Анонимен
Спагети с гъби и бекон.Къде са гъбите в рецептата само не видях.
01.03.2023 22:49
3
Галина Михайлова
Галина Михайлова
Аз добавих и малко гъби и стана много вкусно.
14.12.2021 18:50
3
Потребител#268223
Потребител#268223
Голямо философстване в коментарите, голямо чудо :) Рецептата е чудесна, независимо дали е "истинска" или "неистинска" Карбонара. Правя я за трети път, днес - с пълнозърнести спагети. Уникална вкуснотийка :)
20.08.2021 19:05
2
2
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
В истинската Карбонара няма лук, олио, чесън, нито пък сметана, бекон и камо ли босилек. Това може да е всякаква друга рецепта, но не и Карбонара.

За всички, които най-вероятно ще се объркат, че това е Карбонара, вмъквам и с какво всъщност се правят:

Спагети / спагетони (не върви с талиатели, равиоли или други разновидности. Всяка форма за паста се използва с различни видове сосове и рецепти)
Сирене Пекорино (не кашкавал или пармезан)
Гуанчале (свински бузи) или Панчета (не бекон или шунка)
Яйца (без никаква сметана)
Черен пипер
Сол (само за водата, в която ще се варят спагетите, защото в сиренето има достатъчно сол и ако добавите още към поднесените спагети ще станат твърде солени)

...и нищо повече.
26.07.2021 13:39
15
2
1
Покажи всички подкоментари
Nelly Petrova
Nelly Petrova
на мен много ми хареса рецептата! Много вкусно стана!
18.12.2017 11:20
9
4
Потребител#179873
Потребител#179873
спагети - 300 г
лук - 1 глава, малка - НЕ се слага,може една скалидка чесън да се и се запържи и се маха,
бекон - 150 г, нарязан на кубчета
олио - 1 с.л. или зехтин - Зависи каква мазнина ще пусне бекона
яйца - 2 жълтъка- яйцата са цели разбити с част от пармезана и не се пържат
сметана - 100 мл. течна за готвене -НЕ
пармезан - 50 г настърган
сол
черен пипер
босилек - сух, за поръсване - НЕ. върви магданоз
26.04.2017 22:29
21
9
Дани
Дани
Сигурно е вкусно, но не е карбонара. И г-н Павел, объркал сте се. Карбонара с гъби няма.
18.03.2016 07:27
32
7
Павел
Павел
това е най тъпата рецепта за паста карбонара, която съм виждал. Вие знаете ли, че се получава сос за 30 гр паста, а не за 300? А и карбонара без гъби няма.
09.03.2016 21:38
4
23
1
Покажи всички подкоментари
никнай
никнай
Оригиналната рецепта е без лук а с чесън и яйцата не се отделет, босилека е желателно да е пресен но ако нямате и сухият става, ако неможете да си позволите пармезан става и с всеки друг твърд капкавал.
Който няма тефлонов тиган може да приготви ястието в такъв какъвто има.
22.01.2016 20:26
24
8
Георги
Георги
Няма указание колко да се варят спагетите ? КО ПРАЙМ?!
11.09.2015 19:02
4
5
Покажи всички подкоментари
gyghg9ujyi
gyghg9ujyi
67tyffy7
14.07.2015 18:32
2
5
1
Покажи всички подкоментари
Радев
Радев
Перфектно се получава и :
в загрят котлон с зехтин/олио се задушава чесън и се добавят домати консерва, примерно с маслини по избор; предварително сварената паста 'ауденте' се прибавя към соса и се разбърква добре;веднага след това докато се разбъркват 'макаронките' към тях се прибавя готова смес от 2 яйца разбъркани с пармезан... бърка се постоянно
и става чудо :)
18.05.2015 20:47
6
11
1
Покажи всички подкоментари
красимир иванов
красимир иванов
Много добре се получава ама сложих към лукът и чесън
22.03.2015 20:32
9
1
love
love
Ммммм, вкусотия
08.03.2015 16:26
2
1
Цвети
Цвети
Вкусно(дори и с шунка
06.03.2015 20:23
1
гърка
гърка
тази бебето е голям смях.....хахахахааххаах била гъркиня и карбонарата било гръцка хахахахахах... малеееееее то всичко е гръцко тогава хахахах
02.03.2015 15:13
11
3
daniela
daniela
Любимите ми
15.12.2014 17:30
2
2
Светлана
Светлана
Станаха чудесни!Аз им добавих манатарки и 3 суп.лъж.бяло вино.
17.11.2014 17:52
7
1