Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с гъби и маслини

Пилешко с гъби и маслини

Пилешко с гъби и маслини
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ще ви нагостим богато с ароматна пилешка гозба, че и рецептата ще ви дадем"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • гъби - 150 г
  • маслини - 10 бр. черни
  • домати - 1 ч.ч.
  • сол
  • захар - кафява
  • черен пипер
  • къри
  • босилек
  • олио - 4 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на хапки, овкусява се със сол, черен пипер и къри, разбърква се добре. Загрява се олио в тиган, запържваме пилешките хапки до златисто и изваждаме в чиния.

В тигана се добавят ситно нарязан лук и гъби, за да се задушат. Поръсваме със малко сол, риган и пържим за 4-5 минути. Сипват се нарязани ситно домати от консерва със сока, поръсваме със кафявата захар, за да убие киселия вкус и босилек.

Връщаме пилешкото месо в тигана и готвим на слаб огън, докато сгъсти и остане на мазнина.

Малко преди края се добавят маслините, за да се смесят вкусовете.

Поднасяме с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: