Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с гъбен сос и вино на фурна

Пържоли с гъбен сос и вино на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пържоли с гъбен сос и вино на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Искате ли да се поглезите? Тези сочни пържолки с неустоим аромат са невероятно вкусни с бяло вино и добра компания!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 броя пържоли
  • печурки - 500 г пресни
  • бяло вино - 200 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. по желание
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте пържолите със сол и черен пипер и ги подредете в намазнена тава.

Почистете и нарежете гъбите и ги запържете леко в сгорещеното масло.

Долейте виното, добавете подправки на вкус и долейте към 1 ч.ч. топла вода или гъбен бульон.

Накрая завършете с размитото в малко вода брашно.

Щом лекичко се сгъсти всичко се излива върху свинските пържоли.

Покрийте тавата с алуминиево фолио плътно и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Пържолите с гъбен сос и вино на фурна са супер вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
513
44
311
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Пържола и фурна !? По-тъпа рецепта неможали да измислиш бе Роси?

Всичко се прави на тиган в противен случай месото става сухо като подметка а ин за соса ти трябва магданоз и лимон. И въобще знаеш ли колко е 1/2 ч.л. индийско орехче - с такова количество убиваш всички останали аромати и вкусове (освен ако неизползваш месо със съмнително качество).
24.01.2016 13:24
2
20
3
Покажи всички подкоментари
ДЕНИЦА
ДЕНИЦА
Колко време се пече?
08.11.2014 19:51
14
5
Бойчо
Бойчо
За да са вкусни пържолите първо трябва да се поизпържат в силно сгорещен тиган. След зачервяване се вадят и всичко продължава по рецептата.
06.06.2014 18:14
37
4