Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Готвени моркови с прясно зеле и лук

Готвени моркови с прясно зеле и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Готвени моркови с прясно зеле и лук
Снимка: Илияна Димова
2 / 6
28/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Вкусна постна манджа за всички, които искат да пречистят тялото и душата"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 /2 кг
  • лук - 2 бр.
  • прясно зеле - 500 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • целина - листа
  • магданоз - листа
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и белим морковите (1/2 кг). Нарязваме на тънки колелца. Лука (1 бр.) почистваме и нарязваме на средно големи парченца. Прясното зеле (500 г), нарязваме на ивички, посоляваме и намачкваме с ръце.

В олио (5 с.л.) и вода (1 к.ч.) слагаме да се задушат нарязаните моркови и лук. Като останат на мазнина, ръсваме черен пипер на вкус и прибавяме прясното зеле. Запържваме 1-2 минути, като разбъркваме непрекъснато.

Като се позапържат зеленчуците, наливаме топла вода ( 2 ч.ч. ) и оставяме ястието да се вари. По време на варене прибавяме нарязани ситно листа целина и магданоз.

Готвим ястието, докато остане почти на мазнина и зеленчуците омекнат. При необходимост може да доливаме вода. Когато продуктите се сготвят, прибавяме разтворено в малко вода доматено пюре (2 с.л.). Варим още няколко минути и сервираме ястието с листенца пресен магданоз или целина по вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: