Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Домашни захаросани череши

Домашни захаросани череши

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Домашни захаросани череши
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Скрийте черешите нависоко, че докато се обърнете и са изчезнали"

Необходими Продукти

  • череши - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • вода - 500 мл
  • червена боя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете черешите от костилките. Сварете сироп от захарта и 500 мл вода.

Варете го около 5 минути. Свалете от котлона и сложете черешите. Оставете да престоят за едно денонощие.

След това прецедете сиропа и го варете до сгъстяване (трябва да намалее до 2/3 от обема му).

Върнете черешите в сиропа и варете 5 минути. Свалете от котлона и оставете да изстине напълно.

Прибавете малко червена хранителна боя и разбъркайте. Варете пак 5 минути и оставете пак да изстине.

Извадете плодовете от сиропа и ги подредете върху хартия за печене.Оставете да изсъхнат и ги приберете в кутия с капак.

Домашните захаросани череши са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: