Домашни захаросани череши

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
28/11/2016
"Скрийте черешите нависоко, че докато се обърнете и са изчезнали "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 397
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • череши - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • вода - 500 мл
  • червена боя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете черешите от костилките. Сварете сироп от захарта и 500 мл вода. Варете го около 5 минути. Свалете от котлона и сложете черешите. Оставете да престоят за едно денонощие.

След това прецедете сиропа и го варете до сгъстяване (трябва да намалее до 2/3 от обема му). Върнете черешите в сиропа и варете 5 минути. Свалете от котлона и оставете да изстине напълно. Прибавете малко червена хранителна боя и разбъркайте. Варете пак 5 минути и оставете пак да изстине.

Извадете плодовете от сиропа и ги подредете върху хартия за печене.Оставете да изсъхнат и ги приберете в кутия с капак.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар