Вегетарианска мусака с картофи Батат
Vegetarian Moussaka with Sweet Potatoes
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Вегетарианска мусака с картофи Батат

Вегетарианска мусака с картофи Батат

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k339k
Вегетарианска мусака с картофи Батат1 / 2
26/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции7
"Мусака с батати - звучи като нещо, от което бихме изяли поне две порции"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете сладките картофи батат, нарежете ги на продълговати парчета и ги сложете леко да се запържат в сгорещено олио.

През това време нарежете лука и моркова на ситно и сложете да се задушат с няколко с.л. мазнина в тенджера. Добавете към тях нарязаните на парчета патладжани.

Щом и те леко се запържат, долейте виното и оставете да се задушва за няколко минути. Сипете доматите и щом кипне сосът, добавете подправките на вкус.

Добавете вече полузапържените картофи и прехвърлете всичко в тава. Поръсете с галета и сложете да се пече, докато сосът в индийския специалитет се поизпари.

Залейте с полива, приготвен от разбитите яйца, брашното, 100 мл олио, прясното мляко (може да се замени с гъст айран) и сол. Върнете във фурната и доопечете мусаката с батати, докато поливът се стегне.

Вегетарианска мусака с картофи Батат - вкусно ястие без месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: