Червено цвекло с кисели краставички чесън и лук

Илияна ДимоваИлияна ДимоваМастър Шеф125466432947
28/11/2016
"Салатата е готова и ви очаква! Налейте вино и идвайте "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 910
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре цвеклото , белим и сваряваме до готовност. Проверявам с вилица дали е сварено. Лука нарязваме на ситно и задушаваме в зехтин и малко вода, докато омекне.

Свареното цвекло настъргваме на ситно ренде. Киселите краставички белим и също настъргваме ситно. В купа смесваме цвеклото, краставичките, лука и пасираните скилидки чесън.

Подправяме с черен пипер на вкус, зехтин 3 с.л. и сол на вкус. Ръсваме захар и разбита със сок от лимон майонеза. Разбъркваме добре и сервираме салатата охладена.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар