Торта с млечен крем и шоколадова глазура

28/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
"Твърдо гласуваме ЗА всякак ви торти, ЗА на тортите с млечен крем и ЗА на тортите с шоколадова глазура "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо987
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното с бакпулвера, като разбърквате внимателно. Изсипете сместа във форма 22-24 см, застлана с хартия за печене. Печете на 180 градуса около 20 минути.

Оставете да се охлади и го разрежете на две. Накиснете желатина в студена вода. Разбийте жълтъците с половината захар и брашното. Към тях добавете млякото и поставете купата на водна баня. Бъркайте, докато се сгъсти.

Оставете да се охлади и към него прибавете разбитото масло.Продължете да разбивате до гладък крем. Разбийте белтъците с останалата захар и ги добавете към жълтъците. Прибавете желатина и разбъркайте добре.

Поставете единия блат в ринг.Сиропирайте го със сок от компот и изсипете крема.Покрийте с втория блат и леко го сиропирайте.Оставете за час в хладилника. Разтопете на водна баня шоколада, маслото и млякото. Охладете леко и залейте тортата. Върнете обратно в хладилника за час-два.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар