Гъста супа с ориз, пиле и зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
30/11/2016
"Нищо не сгрява душата така, както топла пилешка супа през зимата "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 955
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето, заливаме с вода и кипваме. Изливаме водата, наливаме чиста, топла вода и слагаме да се вари, заедно с олио и натрошени пилешки бульони. Когато пилето е почти сварено, прибавяме почистени, измити и нарязани на ситно праз и лук.

Сипваме и белени и нарязани на кубчета моркови и картофи. Когато пилето се свари, изваждаме от супата и оставяме да се охлади. Към врящия бульон сипваме измит ориз, черен пипер на вкус .

Охладеното пиле почистваме от костите, нарязваме на парченца и връщаме във супата. Варим всички продукти до готовност. При необходимост по време на готвене доливаме топла вода. Опитваме супата за сол и посоляваме на вкус. Застройваме супата с разбити жълтък и заквасена сметана. Поднасяме супата със сок от лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар