Начин на приготвяне
Пилешкото месо се сварява в подсолена вода, отцежда се и нарязваме на ситни кубчета.
Картофите се обелват и нарязват на ситно заедно с лука и праза. Загрява се олио в тенджерка и се задушават нарязаният лук, праз и картофи.
Добавя се сол, черен пипер, риган, самардала и пилешкото месо. Сипва се червеният пипе , разбърква се и наливаме горещ пилешки бульон да покрие продуктите.
Прехвърляме сместа в тава и запичаме на умерена температура 180 градуса да омекнат картофите.
В купа се разбиват яйцата, киселото мляко и брашното, заливаме ястието отгоре и запичаме до зачервяване. Поднасяме с пресен магданоз, лъжица заквасена сметана или кисело мляко.