Бисквити сладки с шипково брашно

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435757
30/11/2016
"Знаем всички рецепти за вкусни сладки и нито една как да им устоим "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции1 тава - 20 бр
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо957
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • масло - 1/2 ч.ч. краве разтопено
  • шипково брашно - 5 с.л.
  • бяло брашно
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • кафява захар - 5 с.л.
  • бонбони - шоколадови с крем
  • ванилена пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето с щипка сол и с кафява захар. Постепенно и като продължаваме разбиването, наливаме разтопено краве масло. Прибавяме ванилия и бакпулвер. Към сместа сипваме шипково брашно и с бяло брашно, колкото е необходимо, приготвяме меко еластично тесто.

Правим от тестото малки топчета. От шоколадовите бонбони правим пълнеж, като нарязваме на малки парченца и слагаме в средата на всяко тестено топче. Подреждаме сладките в тава върху хартия за печене и слагаме да се изпекат в нагрята на 200 градуса фурна до готовност.

Бързо се изпичат, готови са за 8-10 минути, внимаваме да не препечем. Готовите сладки слагаме да се охладят върху решетка и поръсваме с ванилена пудра захар . Много са вкусни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар