Начин на приготвяне
В купа сипете топлото мляко. Добавете натрошената мая и захарта. Поръсете с брашно, разбъркайте и оставете да шупне.
Пресейте брашното със солта. Направете кладенче и сипете маята.
Разбийте яйцата с киселото мляко и олиото. Добавете ги към брашното и замесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса докато удвои обема си.
Разделете тестото на 10 части. Шест от тях леко ги разплескайте, намажете с олио и сложете от сиренето. Оформете ги на продълговати парчета. Подредете ги в намаслена тава (виж снимките).
Три от тях леко разточете на продълговати кори и ги намажете с олио. Поръсете със сирене.
Завийте на рулца и ги срежете напречно през средата (виж снимката).
Подредете ги между другите топки тесто. В средата на питката поставете последната топка. Оставете да втаса и намажете с яйце, разбито с млякото.
Печете пухкавата пита със сирене на 200 градуса, около 40 минути.