Таратор от коприва

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Таратор от коприва2 / 2
18/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Таратор, какъвто не бяхме опитвали досега"

Необходими Продукти

  • коприва - 300 г
  • кисело мляко - 400 г
  • чесън - 2 - 3 ск
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете водата в тенджерка и оставете да заври. Прибавете копривата и я оставете за 8-10 минути.

Отцедете и оставете да се охлади. Нарежете копривата и сложете в купа. Разбийте млякото с 1 ч.ч вода и сол.

Прибавете към копривата, добавете олио и чесъна. Разбъркайте таратора и оставете в хладилника за 1 час.

По желание може да добавите едро смлени орехи.

Тараторът от коприва е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесна студена супа се получи
26.04.2023 17:10