Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Домашни гюзлеми

Домашни гюзлеми

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Домашни гюзлеми
Снимка: Mimi Peneva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Колкото и гюзлеми да приготвите, все няма да им се наситите"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 - 450 г
  • мая - 5 г
  • вода - 200 мл /хладка/
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • сирене - 150 - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода заедно със захарта и солта. От брашното направете кладенче, изсипете шупналата мая и замесете гладко и нелепнещо тесто.

Оставете тестото да почива 30 мин. След това разделете на 6-8 еднакви къса и оформете като топче. С помощта на точилка и малко брашно разточете и оформете тънки кори.

Върху разточената кора сложете натрошено сирене и няколко малки кубчета кашкавал. Сгъвате така че да получите квадрат.

Изпечете на сач или изпържете на тиган готовите гюзлеми и след това по желание намажете с масло.

Домашните гюзлеми са много вкусни.

Забележка: Броят на гюзлемите зависи на колко късчета ще разделите тестото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
516
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесна рецепта,благодаря.
16.06.2024 15:32