Начин на приготвяне
Пресейте брашното. В купа смесете киселото мляко, яйцата, содата, олиото и ванилиите и започвате да разбивате с миксер, като постепенно добавяте от брашното.
Когато сместа стане достатъчно гъста и не може да се разбива с миксер, продължете месенето с ръце. Продължете да добавяте от брашното, докато не получите меко тесто, от което може да оформите топчета. Оставете тестото малко да почине.
След това от него оформете топчета с големината на орех и ги подредете в тава, на дъното на която сте сложили лист хартия за печене. Подредете ги така, че да има място между тях, защото при печенето ще се надигнат.
Намажете с четка разбитият жълтък върху всички курабийки и ги поръсете със захар. Изпечете курабийките в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на златиста коричка. Добър апетит!