Начин на приготвяне
В подходящ съд се разбиват три жълтъка и едно яйце със захарта. При непрекъснато бъркане едно по едно се прибавят пшениченото нишесте и брашното. Продуктите се размесват добре. Прясното мляко се затопля и се добавя към яйчената смес.
Кремът се слага да ври на слаб котлон като непрекъснато се бърка. Вари се докато се сгъсти. Не трябва да се спира с бъркането, за да не стане кремът на бучици или да загори. Сместа трябва да е еднородна и гладка.
След като кремът е готов и се махне от котлона, се прибавят ванилията и маслото, нарязано на дребни парченца. Разбърква се отново и се разпределя в чаши или купички. Може да се гарнира с плодове, сладко или бисквити.
Кремът спокойно може да се използва за торти или като пълнеж на любимите ни домашни фунийки.