Начин на приготвяне
Нарязвате гунчиалето (това са свински бузи натрити със сол и червен пипер и леко поизсъхнали) на парченца и чесъна на дребно.
Изпържвате месото в тиган без абсолютно никаква мазнина, защото се стопява доста и добавяте чесъна и пържите още около минутка докато месцето стане хрупкаво. Дръпнете от котлона и сварете спагетите в подсолена вода за около 5-6 минути - много е важно да са ал денте.
Смесете жълтъците с 40 г от сиренето, малко черен пипер и разбийте добре с вилица. Сложете тигана пак на котлона (намален до последно) сложете спагетите вътре с малко водичка от варенето и разбъркайте за около минута докато попият част от водичката.
Свалете от котлона и добавете жълтъците като бъркате постоянно докато се получи една кремообразна текстура и сервирайте като поръсите с останалото сирене и черен пипер.
Да допълня, че това е оригиналната рецепта за Карбонара, която е на повече на 500 години и хората живеещи в Рим много държат да се спазва точно, особено за сиренето защото Пекорино романото се прави от овче мляко, а Пармезанът от краве и вкусът е много различен.
Също така Гунчиалето е с много по-богат вкус на свинско, защото свинската глава има много по-остър аромат отколкото панчетата, защото тя се прави от свинските гърди.
Коментари