Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Никулденски шаран с орехи

Никулденски шаран с орехи

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Никулденски шаран с орехи2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Специално за всички, които честват на този ден - Никулденски шаран с орехи в майсторско изпълнение"

Необходими Продукти

  • шаран - 2.5 - 3 кг пресен
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • лук - 2 ч.ч. кромид, нарязан на ситно
  • червена чушка - 1/2 ч.ч. ситно нарязана
  • морков - ½ ч.ч. ситно нарязан
  • лимон - сокът на 1
  • растително масло - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • канела - 1 ч.л. на прах
  • сол
  • лозови пръчки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се изчиства от люспите и хрилете. Прави се разрез откъм гърба и внимателно се изчистват вътрешностите /костите бодат/.

Измива се добре и се осолява. В 2 с.л. масло се задушават лукът, чушката и

морковите. Добавят се орехите, черният пипер, канелата и лимоновият сок, както и малко сол.

Така получената плънка се напълва в рибата, включително и хрилете, и се зашива.

В тавичка се нареждат лозови пръчки, шаранът се намазва с останалото масло и се поставя върху пръчките. Добавя се 1 к.ч. вода.

Пече се 2 часа на 180 градуса до образуване на хубава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: