Начин на приготвяне
Начуквам котлетите и ги нареждам в тавичката, в която ще си ги пека.
Забърквам 1 с.л. кетчуп барбкю на Heinz, 1 с.л. доматено пюре, 1 ч.л. соев сос, 1 ч.л. мед, щипка сол, 1 ч.л. чесън на прах, 1 с.л. кисело мляко, черен пипер и 1 с.л. зехтин.
Разбърквам хубаво до еднородна смес и мажа котлетите. Ако имате време да си ги приготвите предварително, е желателно да постоят поне час в хладилника, за да поемат ароматите на марината.
Остана ми малко от сместа, долях малко вода и залях свинските пържоли. Пекох ги във вече загрятата на 200 градуса фурна до зачервяване.
След като ги извадих от тавата, ги залях със сосчето, което беше останало.
Може да ги гарнирате с картофено пюре или със задушени зеленчуци.