Начин на приготвяне
Ярешкото се измива и нарязва на порции. С помощта на вилица или нож се боде на няколко места, за да може да се овкуси по-добре.
В голяма купа се слагат всички подправки и се разбъркват. Месото се намазва обилно с маринатата.
Поставя се в тава и се завива с фолио. Хубаво е да престои поне 3 часа, но може и повече.
При печенето се прибавят в тавата виното и вода. Запечатва се отново с фолио и се пече на предварително загрята фурна на 180 °C около 2 ч. - 2.30 ч.
Тъй като всяка фурна е различна, е желателно след втория час да се отвори фолиото и да се прецени дали ще трябва още да се пече ярешкото на фурна.
Когато месото е готово, се маха фолиото, за да може да се запече.
По желание може да се добавят гьозум или пресен лук към това печено ярешко с уникална марината.