Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Бързи свински котлети с уникална марината

Бързи свински котлети с уникална марината

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Бързи свински котлети с уникална марината
Снимка: Зина
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Който е казал, че котлетите са сухи, не е опитвал никога от тези котлети с уникална марината"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 8 бр.
  • За марината
  • кетчуп - 1 с.л. барбкю на Heinz
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • черен пипер
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуквам котлетите и ги нареждам в тавичката, в която ще си ги пека.

Забърквам 1 с.л. кетчуп барбкю на Heinz, 1 с.л. доматено пюре, 1 ч.л. соев сос, 1 ч.л. мед, щипка сол, 1 ч.л. чесън на прах, 1 с.л. кисело мляко, черен пипер и 1 с.л. зехтин.

Разбърквам хубаво до еднородна смес и мажа котлетите. Ако имате време да си ги приготвите предварително, е желателно да постоят поне час в хладилника, за да поемат ароматите на марината.

Остана ми малко от сместа, долях малко вода и залях свинските пържоли. Пекох ги във вече загрятата на 200 градуса фурна до зачервяване.

След като ги извадих от тавата, ги залях със сосчето, което беше останало.

Може да ги гарнирате с картофено пюре или със задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: