Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Механджийска кавърма със свинско

Механджийска кавърма със свинско

ЦветелинаЦветелина
Новак
475
Механджийска кавърма със свинско
Снимка: Цветелина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Усещате ли ароматът на най-вкусната българска селска кухня"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г от бут или за готвене
  • печурки - 150 г
  • праз - 1 стрък
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • червено вино - 250 мл
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • кимион
  • индийско орехче
  • чубрица
  • джоджен
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В горещ намазнен с олио тиган се слага нарязаното на хапки месо и се овкусява: сол, черен и червен пипер, щипка кимион и индийско орехче, малко чубрица.

При непрекъснато разбъркване, след като месото придобие леко бял цвят, се добавят гъбите, нарязаният стрък праз и чесънът.

1-2 минути по-късно се добавя нарязаният на кубчета домат и ястието се овкусява с джоджен.

Всичко се прехвърля в дълбок, подходящ за печене съд, слага се дафиновият лист и се залива с червено вино.

Пече се 25 мин на 250 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: