Начин на приготвяне
Месото нарязвам на кубчета (на хапки), а кромида - на не много дребно.
Загрявам мазнината и в нея запържвам за кратко месото, само докато побелее. Изваждам с решетъчна лъжица.
В същата мазнина слагам нарязания лук и нарязания на дребно чесън и запържвам, докато леко се карамелизират. Връщам месото и добавям виното и малко след това доматеното пюре - виното и доматеното пюре ще деглазират сместа и понеже са киселини, ще разтворят полепналите по тигана кафяви парченца месо и лук, които придават страхотния вкус на яденето.
Добавяме подправките. Оставяме яденето под капак до готовност на месото.
През това време приготвяме омлетите - за рецептата ви трябват 4 омлета.
Яйцата разбивам леко с вилица. В тиган сгорещявам масло - когато започне да избива пяна, сипвам яйцата.
Пека от двете страни, слагам в чиния, слагам част от кавърмата, захлупвам наполовина и слагам малко кавърма и отгоре.
Коментари