Гювече по еленски

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Гювече по еленски2 / 2
11/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Ако обещаете да ни почерпите с гювече по еленски, ще донесем от най-доброто си домашно червено вино"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр. големи
  • филе елена - 200 г
  • еленски бут - 250 г
  • гъби - 1 тарелка
  • яйца - 3 бр.
  • вода
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Във всяко гювече се слагат около 2 нарязани картофа.

Еленският бут и филето се нарязват на ситно и се добавят към картофите, а след това се режат и добавят гъбите. Посолява се леко и се полива с олио.

Брашното се размива във вода и гювечетата се пълнят до средата с течността.

Накрая се поръсва с черен пипер и се чуква по едно яйце във всяко гювече.

Пекат се на 220 градуса около един час. Когато гювечетата се извадят от фурната, се поръсват и с малко червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: