Гювече по радомирски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Гювече по радомирски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г плешка
  • праз - 200 г
  • чушки - 2 - 3 бр. червени, пресни
  • яйца - 2 бр
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер на вкус
  • джоджен
  • люти чушки - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опечете червените пиперки и ги облеете. Нарежете месото на малки парченца и го изпържете в загрятото олио. В същата мазнина запържете нарязания на колелца праз.

Когато омекне, добавете нарязаните пиперки, месото и подправките. Разбъркайте добре и разпределете сместа в две гювечета.

Върху всяко чукнете по едно яйце и печете до готовност на яйцето. Поднесете гювечето по радомирски топло и с люта пиперка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: