Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Коледни сладки Тропик

Коледни сладки Тропик

Коледни сладки Тропик
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Ако искате една по-различна коледна трапеза, заложете на сладки Тропик, ще възхитите гостите си"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 - 250 г
  • захар - 100 г
  • краве масло - 125 г студено
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • кора от мандарини - 1 ч.л. настъргана
  • кора от лимон - 1 ч.л. настъргана
  • тропически плодове - 50 г микс захаросани
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прибавете към пресятото брашно захарта и маслото на кубчета.

Добавете щипка сол и размесете.

Когато тестото стане на трохи, добавете яйцето, цитрусовите настъргани кори и микса от захаросани тропически плодове. По-едрите може да нарежете на по-малки парченца.

Омесете тестото и го свийте на топка.

Увийте тестото за сладките в найлоново фолио и го сложете в хладилник за около 30 минути.

Готовото тесто разделете на топки, а всяка топка разточете на кора.

Изрежете кръгчета с помощта на ринг, чаша или друга желана форма.

Наредете коледните сладки в тава, застлана с домакинска хартия, и ги изпечете в загрята фурна до розов загар.

Изпичат се бързо, така че внимавайте да не прегорят.

Гарнирайте коледните сладки Тропик с разтопен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: