Шоколадов кекс без брашно

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Помощник Готвач
150
1k
431
465
2
11/12/2016
"Елате да видите майсторите как правят кекс - хем страхотен, хем без никакво брашно "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 419
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата110
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • черен шоколад - 150 г (60 - 70%)
  • белтъци - 6 бр.
  • жълтъци - 6 бр.
  • кафява захар - 110 г мусковадо, кокосова или бяла кристална захар
  • какао - 2 с.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете белтъците заедно с щипката сол в дълбок съд и ги разбийте на сняг.

Шоколада разтопете на водна баня.

Разбийте захарта и жълтъците, а после добавете и какаото.

Разтопения шоколад се изсипва на тънка струйка в какаовата смес и се разбива добре.

Добавете и белтъците на няколко пъти, като разбърквате внимателно с шпатула.

Изсипете сместа във форма, покрита с хартия за печене и е с размери 22х15 см.

Печете в предварително загрята фурна на 145°С с вентилатор около 45 минути или докато кексът започне да се отделя от стените на формата и се стегне в центъра.

Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
9.00 лв.
Виж ››

За майсторите сладкари - силиконова шпатула, с която нанасянето на крем или глазура ще е лесно като детска игра

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар