Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кекс без брашно

Шоколадов кекс без брашно

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Шоколадов кекс без брашно
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Елате да видите майсторите как правят кекс - хем страхотен, хем без никакво брашно"

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 150 г (60 - 70%)
  • белтъци - 6 бр.
  • жълтъци - 6 бр.
  • кафява захар - 110 г мусковадо, кокосова или бяла кристална захар
  • какао - 2 с.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете белтъците заедно с щипката сол в дълбок съд и ги разбийте на сняг.

Шоколада разтопете на водна баня.

Разбийте захарта и жълтъците, а после добавете и какаото.

Разтопения шоколад се изсипва на тънка струйка в какаовата смес и се разбива добре.

Добавете и белтъците на няколко пъти, като разбърквате внимателно с шпатула.

Изсипете сместа във форма, покрита с хартия за печене и е с размери 22х15 см.

Печете в предварително загрята фурна на 145°С с вентилатор около 45 минути или докато кексът започне да се отделя от стените на формата и се стегне в центъра.

Шоколадовият кекс без брашно е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: