Печено пиле с вишнев сос

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Печено пиле с вишнев сос1 / 2
13/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • соев сос - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • вишни - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се пече намазано с масло, сол и черен пипер (най-вкусно става в плик за печене). Когато е готово пресипете соса, който е останал от печенето му в тиган и добавете към него виното и соевия сос. Оставете сместа да кипне и прибавете внимателно и при постоянно бъркане предварително разбитото в малко вода брашно.

Когато сосът започне да се сгъстява добавете и почистените от костилки и нарязани на дребно вишни. Оставете соса на котлона поне още 5-7 минути. Сервирайте пилешкото и полейте отгоре със вишневия сос.

Пилето, натрито със сол, черен пипер и масло, се пече. Като се изпече, извадете пилето и пресипете соса от печеното в тиган. Добавете виното и кипнете.

Размийте брашното със студена вода и го сипете в соса. Бъркайте докато се сгъсти. Прибавете почистените от костилките вишни и останалото масло. Варете още 5 минути. Полейте пилето със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: