Начин на приготвяне
Пилето се пече намазано с масло, сол и черен пипер (най-вкусно става в плик за печене). Когато е готово пресипете соса, който е останал от печенето му в тиган и добавете към него виното и соевия сос. Оставете сместа да кипне и прибавете внимателно и при постоянно бъркане предварително разбитото в малко вода брашно.
Когато сосът започне да се сгъстява добавете и почистените от костилки и нарязани на дребно вишни. Оставете соса на котлона поне още 5-7 минути. Сервирайте пилешкото и полейте отгоре със вишневия сос.
Пилето, натрито със сол, черен пипер и масло, се пече. Като се изпече, извадете пилето и пресипете соса от печеното в тиган. Добавете виното и кипнете.
Размийте брашното със студена вода и го сипете в соса. Бъркайте докато се сгъсти. Прибавете почистените от костилките вишни и останалото масло. Варете още 5 минути. Полейте пилето със соса.