Сарми на фурна

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7233k2
21/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Тази вкусотия всеки трябва да приготви със собствените си ръце, защото така е два пъти по-вкусна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва олиото, щом се нагрее се пуска настърганият морков, да се запържи. Добавят се нарязаният на ситно праз и каймата.

Запържва се добре и се сипва оризът, след като и той се запържи и стане стъклен се слага червеният пипер. Сипва се около една чаша вода и сместа ври докато поеме водата.

Овкусява се с подправките. Във всеки зелев лист се слага по една супена лъжица от сместа и се завива.

Подреждат се в намаслена дълбока тава. Поливат се с малко олио, отгоре се покриват с зелеви листа.

Долива се вода в тавата, колкото да покрие сармите и се пече на 180 градуса за около час, докато омекне оризът.

Сармите на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: