Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с кайма и праз

Баница с кайма и праз

Dimitar QnkovDimitar Qnkov
Новак
22142190
15/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Тази баница е толкова богата и вкусна, че спокойно може дори да вечеряте с нея"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка
  • кайма - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • праз - средно голям стрък
  • доматено пюре - 1 малък буркан
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • сол
  • кимион
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зехтин
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се задушава за около 15-20 минути. Лукът и празът се запържват (олио+зехтин+краве масло), след което се добавя и каймата.

Запържва се още около 5 минути. Добавят се подправките и доматеното пюре и с разбърква добре!

Тавата се намазва с олио на всеки три кори се слага по 3 лъжици сос (кисело мляко+яйца+вода) и 3-4 лъжици от сместа.

Най-накрая за финал се поставят последните останали 3 кори и се залива със останалия сос. Пече се на 250 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: