Начин на приготвяне
Смелете какаови бисквити в блендер до фини трохи. Смесете ги в подходяща купа с леко запечените и смлени лешници и добавете кокосовите стърготини и пудрата захар. Разбъркайте ги и ги смесете добре с разтопеното масло и прясното мляко.
Получения блат разстелете в тава с отлепящи се стени и добре загладете. Сложете тавата в хладилник, за да стегне блата, докато приготвяте кремовете.
Кремовете се приготвят един след друг, като първи е Кафявия шоколад. На водна баня загрейте сметаната и смесете с натрошения млечен шоколад. Бъркайте непрекъснато до получаване на хомогенна смес и сипете захарта и топлото прясно мляко.
Снемете от котлона, за да се охлади малко и добавете предварително набъбналия и разтопен желатин. Разбърквайте, докато се смесят. Сипете сместа върху бисквитения блат и приберете за 45 минути-1 час в хладилник, за да се стегне и да може да излеете отгоре другите блатове. По желание поръсете всеки блат с малко натурално какао.
След 45 минути се приготвя по същия начин крема Бял шоколад, изсипва се, слага се тортата пак в хладилник за 45 минути и се приготвя крема Черен шоколад. Важно е всеки крем за торта да се е стегнал добре преди да излеете следващия.
След като излеете и последният блат, сложете цялата торта Три цвята шоколад в хладилник за 4-5 часа, за да стегне добре. Извадете и отстранете стените на тавичката. Направете украса на тортата от плодове, сметана или залейте с разтопен шоколадов кувертюр.
Коментари