Торта Три цвята шоколад

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Приготвихме тази уникална торта, която освен, че е много вкусна, създава и много настроение"

Необходими Продукти

  • за блата
  • бисквити - 100 г какаови обикновени
  • лешници - 50 г или др. вид ядки
  • кокос - 2 с.л. кокосови стърготини
  • масло - 70 г меко
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • какао - 1/2 ч.л. натурално
  • за крема Млечен шоколад
  • шоколад - 200 г млечен
  • сметана - 160 мл
  • прясно мляко - 240 мл
  • захар - 60 г
  • вода - 100 мл
  • желатин - 1 пакетче
  • за крема Бял шоколад
  • шоколад - 200 г бял
  • сметана - 160 мл
  • прясно мляко - 240 мл
  • захар - 60 г
  • вода - 100 мл
  • желатин - 1 пакетче
  • за крема Черен шоколад
  • шоколад - 200 г (70%)
  • сметана - 160 мл
  • прясно мляко - 240 мл
  • кафява захар - 100 г
  • вода - 100 мл
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете какаови бисквити в блендер до фини трохи. Смесете ги в подходяща купа с леко запечените и смлени лешници и добавете кокосовите стърготини и пудрата захар. Разбъркайте ги и ги смесете добре с разтопеното масло и прясното мляко.

Получения блат разстелете в тава с отлепящи се стени и добре загладете. Сложете тавата в хладилник, за да стегне блата, докато приготвяте кремовете.

Кремовете се приготвят един след друг, като първи е Кафявия шоколад. На водна баня загрейте сметаната и смесете с натрошения млечен шоколад. Бъркайте непрекъснато до получаване на хомогенна смес и сипете захарта и топлото прясно мляко.

Снемете от котлона, за да се охлади малко и добавете предварително набъбналия и разтопен желатин. Разбърквайте, докато се смесят. Сипете сместа върху бисквитения блат и приберете за 45 минути-1 час в хладилник, за да се стегне и да може да излеете отгоре другите блатове. По желание поръсете всеки блат с малко натурално какао.

След 45 минути се приготвя по същия начин крема Бял шоколад, изсипва се, слага се тортата пак в хладилник за 45 минути и се приготвя крема Черен шоколад. Важно е всеки крем за торта да се е стегнал добре преди да излеете следващия.

След като излеете и последният блат, сложете цялата торта Три цвята шоколад в хладилник за 4-5 часа, за да стегне добре. Извадете и отстранете стените на тавичката. Направете украса на тортата от плодове, сметана или залейте с разтопен шоколадов кувертюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
523
49
35
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Любимата ми торта ! Няма друг такъв вкус , просто уникална наслада за непцето !
11.04.2016 19:50
1
1
Покажи всички подкоментари
Моника
Моника
Толкова е вкусна... Направо е божествена
12.02.2016 00:36
Мариела Христова
Мариела Христова
Прекрасна торта.
08.01.2016 21:51
виви
виви
Екстра торта
03.01.2014 12:12
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
10 гр.
13.04.2013 19:47
1
нина
нина
искам да попитам какво разбирате под 1 пакетче желатин? моля дайте го като грамаж
13.04.2013 19:23
2
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Относно размера на формата, аз правих в 24 см. и ми беше до ръба- може би 26 см. ще е идеална. За желатина чаках около 2 часа. Мисля, че проблема с приплъзването на блата се е получил от това, че долният крем е бил прекалено стегнат (все пак е бил 3 часа на хладно), а горния крем е бил изстинал. Когато върху вече стегната желатинова смес се изсипе топла такава, естествено повърхността се разтапя малко, двете смеси се спояват и няма да стане приплъзване(цитирам Марина от "Веселите готвачи").
Надявам се другия път да ти се получи по-добре, като си вземеш бележки от грешките :) Успех! :)
30.03.2013 23:51
1
Петя
Петя
И ето резултата - първо, формата ми се оказа твърде малка и третият крем (тъмния шоколад) въобще не го правих. Желатинът стегна, но бяха нужни по около 3 часа за всеки от пластовете. И отгоре, вместо кувертюр сложих под 100 гр. (защото не го измерих) от тъмния шоколад, разтопен с малко прясно мляко. Иначе е много вкусно, само дето двата пласта се пързалят, като го разрязах и сложих в чинийки :-)
30.03.2013 22:37
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Ами дано, просто трябва да оставиш желатина да си свърши работата :) Пиши как се е получило.
30.03.2013 14:21
Петя
Петя
Водата нямаше и 1/2 к.ч., желатина изглеждаше като гъст захарен сироп. Но ме притеснява, че сместа шоколад-мляко-сметана беше рядка. Надявам се, да се стегне достатъчно, че да става за рязане.
30.03.2013 12:20
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
По принцип желатина е течен преди да се стегне. Аз лично обработвам желатина така: изсипвам пакетчето в 1 к.ч. студена вода. След около5 мин. желатина е поел водата и е станало една маса, подобна на грис. След това слагам чашката с желатина в една по-голяма, в която съм наляла гореща вода от чешмата- все едно е водна баня. С леко бъркане желатина се разтваря и става течен. Тогава го изсипвам към съответната смес. Може и да си сложила прекалено много вода и затова да е воден желатина. Смятам, че 100 мл. вода на 10 гр. желатин е достатъчно. Другото е, че като правих тортата заместих млякото със сметана, която също стяга при охлаждане и затова ми се получи перфектна торта.
30.03.2013 12:01
Петя
Петя
Аз тепърва почнах днес да я правя - но дали защото не съм работила много с желатин, или направих грешка - първият крем (направен, изсипах желатина вътре) като го слагам в хладилника е течен, колкото самото мляко. Така ли трябва да е или трябва да е гъст, преди да започне да стяга?
30.03.2013 09:44
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Тортата е невероятна- ефектна и вкусна! За форма с диаметър 24 см. аз сложих 200гр. бисквити, 125гр. масло... общо взето х2 без лешниците, но може и тях да удвоите. Относно блатовете- по 300 и малко мл. сметана (за цялата торта- 1л.) и без мляко (става много смес за този диаметър- ако се ползва 26 см. може и да се събере), захар (бяла) само при черния шоколад. Препоръчвам я- ще изненадате приятно гостите си, а и себе си! :)))
07.01.2013 12:47
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Течна сладкарска сметана
02.01.2013 23:58
Стела
Стела
Както други са питали вече от долу, за какъв вид сметана става въпрос? Мерси предварително
02.01.2013 15:10
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Блата е само един и е най-долу. Следват 3-те крема един върху друг след стягане на предходния, естествено.
02.01.2013 01:47
Stefi
Stefi
Прекрасна идея, но не разбрах блата само един ли е или се слага преди всеки крем?
01.01.2013 23:06
Ивелина
Ивелина
Рецептата е уникална
31.12.2012 20:46
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Искам да попитам за какъв размер тава са тези продукти?
26.11.2012 00:33
Нели-Варна
Нели-Варна
Тортата е перфектна!!!
Много лесна за направа.
Невероятно вкусна.
Правила съм я три пъти за последните два месеца,в понеделник имам повод да почерпя и ще изненадам приятелките си с нея.
Благодаря за оригиналната рецепта!
01.06.2012 22:24
1