Торта Три цвята шоколад

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Торта Три цвята шоколад1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Приготвихме тази уникална торта, която освен, че е много вкусна, създава и много настроение"

Необходими Продукти

  • за блата
  • бисквити - 100 г какаови обикновени
  • лешници - 50 г или др. вид ядки
  • кокос - 2 с.л. кокосови стърготини
  • масло - 70 г меко
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • какао - 1/2 ч.л. натурално
  • за крема Млечен шоколад
  • шоколад - 200 г млечен
  • сметана - 160 мл
  • прясно мляко - 240 мл
  • захар - 60 г
  • вода - 100 мл
  • желатин - 1 пакетче
  • за крема Бял шоколад
  • шоколад - 200 г бял
  • сметана - 160 мл
  • прясно мляко - 240 мл
  • захар - 60 г
  • вода - 100 мл
  • желатин - 1 пакетче
  • за крема Черен шоколад
  • шоколад - 200 г (70%)
  • сметана - 160 мл
  • прясно мляко - 240 мл
  • кафява захар - 100 г
  • вода - 100 мл
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете какаови бисквити в блендер до фини трохи. Смесете ги в подходяща купа с леко запечените и смлени лешници и добавете кокосовите стърготини и пудрата захар. Разбъркайте ги и ги смесете добре с разтопеното масло и прясното мляко.

Получения блат разстелете в тава с отлепящи се стени и добре загладете. Сложете тавата в хладилник, за да стегне блата, докато приготвяте кремовете.

Кремовете се приготвят един след друг, като първи е Кафявия шоколад. На водна баня загрейте сметаната и смесете с натрошения млечен шоколад. Бъркайте непрекъснато до получаване на хомогенна смес и сипете захарта и топлото прясно мляко.

Снемете от котлона, за да се охлади малко и добавете предварително набъбналия и разтопен желатин. Разбърквайте, докато се смесят. Сипете сместа върху бисквитения блат и приберете за 45 минути-1 час в хладилник, за да се стегне и да може да излеете отгоре другите блатове. По желание поръсете всеки блат с малко натурално какао.

След 45 минути се приготвя по същия начин крема Бял шоколад, изсипва се, слага се тортата пак в хладилник за 45 минути и се приготвя крема Черен шоколад. Важно е всеки крем за торта да се е стегнал добре преди да излеете следващия.

След като излеете и последният блат, сложете цялата торта Три цвята шоколад в хладилник за 4-5 часа, за да стегне добре. Извадете и отстранете стените на тавичката. Направете украса на тортата от плодове, сметана или залейте с разтопен шоколадов кувертюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
523
49
35
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росини
Росини
течна
23.02.2012 11:42
Мъник
Мъник
Здравейте искам да попитам сметаната каква трябва да бъде, защото в рецептата не пише.
23.02.2012 09:12