Коледен тиквен кекс с шоколадова глазура

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
445
3k
723
2k
2
18/12/2016
"По Коледа стават чудеса, тази коледен тиквен кекс е пример за истинско кулинарно чудо "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо999
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Разбийте яйцата със захарта, олиото и пресятото брашно с бакпулвера.

Към кексовата смес добавете тиквата, орехите, портокаловата кора и канелата.

Разбъркайте добре, сипете в кексова форма върху хартия за печене и печете на 180 градуса до суха клечка.

След като кексът се охлади, го залейте с глазурата, приготвена от разтопения на водна баня шоколад с олиото.

Украсете с кокос.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар