Коледен тиквен кекс с шоколадова глазура

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
445
3k
720
2k
2
Коледен тиквен кекс с шоколадова глазура
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
18/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви25 мин.
Общо45 мин.
Порции10 парчета
"По Коледа стават чудеса, тази коледен тиквен кекс е пример за истинско кулинарно чудо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Разбийте яйцата със захарта, олиото и пресятото брашно с бакпулвера.

Към кексовата смес добавете тиквата, орехите, портокаловата кора и канелата.

Разбъркайте добре, сипете в кексова форма върху хартия за печене и печете на 180 градуса до суха клечка.

След като кексът се охлади, го залейте с глазурата, приготвена от разтопения на водна баня шоколад с олиото.

Украсете с кокос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: