Зелеви сармички

Ivalena ValchevaIvalena Valcheva
Новак
5
53
7
16
19/12/2016
"Когато сармичките са по-вкусни от тези за Бъдни вечер, значи са с кайма и са по тази изпитана рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 259
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме на котлона малко да се сварят изчистеният ориз, каймата, нарязаният на ситно праз, подправките и олиото.

Доливаме малко вода леко да се покрие сместа и варим. Когато всичко заври и оризът поомекне, спираме котлона и оставяме малко да изстине.

През това време слагаме на дъното на тенджерата (по-дълбока) листа от зелето, започваме да навиваме сармите и ги редим в тенджерата, внимателно за да не остава разстояние между тях и да не се развият.

Заливаме зелевите сарми с вода леко да се покрият и похлупваме с чиния, слагаме на котлона и варим до готовност. В зависимост от зелето може да се добави и сол, но аз не слагам.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар