Зелеви сармички

Ivalena ValchevaIvalena Valcheva
Новак
5
2
3
19/12/2016
"Когато сармичките са по-вкусни от тези за Бъдни вечер, значи са с кайма и са по тази изпитана рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 835
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме на котлона малко да се сварят изчистеният ориз, каймата, нарязаният на ситно праз, подправките и олиото.

Доливаме малко вода леко да се покрие сместа и варим. Когато всичко заври и оризът поомекне, спираме котлона и оставяме малко да изстине.

През това време слагаме на дъното на тенджерата (по-дълбока) листа от зелето, започваме да навиваме сармите и ги редим в тенджерата, внимателно за да не остава разстояние между тях и да не се развият.

Заливаме зелевите сарми с вода леко да се покрият и похлупваме с чиния, слагаме на котлона и варим до готовност. В зависимост от зелето може да се добави и сол, но аз не слагам.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар